Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°.
Kruid de binnenkant van de Boerderijkip met peper en zout. Vul de kip met de tijm, 2 halve citroenen en 1 halve knoflook. Bind de poten van de kip samen met touw. Bestrijk de kip aan de buitenkant met 30 gram gesmolten boter en breng op smaak met peper & zout.
Gaar de Boerderijkip in ca. 1,5 uur in de oven, tot een kerntemperatuur van 75 graden. Haal de gebraden kip uit de oven en wikkel deze in aluminiumfolie en laat dit 20 minuten rusten.
Ingrediënten
Geschikt voor 4 personen
- 1 Boerderijkip
- 1 knoflook, horizontaal gehalveerd
- 1 citroen, gehalveerd
- 30 gram boter
- 1 bos venkel
- 1 bos verse tijm
- Olijfolie
- Zout
- Peper