Home  Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Het leven van de BOERDERIJKIP

Hoe lang leeft de BOERDERIJKIP?

BOERDERIJKIPPEN leven 56 dagen. Dit is gemiddeld 14 dagen langer dan reguliere kippen.


De BOERDERIJKIPPEN hebben hierdoor 14 dagen meer de tijd dan reguliere kippen om zich te ontwikkelen, wat resulteert in een vollere smaak van het vlees.

naar boven
Hoe groeit de BOERDERIJKIP op?

BOERDERIJKIPPEN krijgen de tijd om op een verantwoorde manier op te groeien. Ze groeien langzaam, in tegenstelling tot reguliere kippen die in korte tijd snel groeien tot en kip van gemiddeld 2,7 kilo

naar boven
In welke omgeving leeft de BOERDERIJKIP?

De BOERDERIJKIP groeit op in een ruime omgeving, waar ze naar hartenlust vrij rond kan scharrelen in een overdekte vrije uitloop, die verrijkt zijn met strobalen en droog strooisel van houtsnippers. De kuikens hebben de beschikking over scharrel- en speelmateriaal en er wordt extra graan gestrooid om hun natuurlijke en actieve gedrag te stimuleren.   

naar boven

BOERDERIJKIP - diervriendelijk

Hoe zit het met het 'Beter leven Keurmerk'?

Om een indicatie te geven over de leefomstandigheden van dieren, is het 'Beter leven Keurmerk' in het leven geroepen. Er worden 'sterren' toegekend aan specifieke kenmerken van de leefomgeving. Hoe meer sterren, aan des te meer eisen moet worden voldaan. 


De BOERDERIJKIPPEN hebben geen officieel keurmerk, maar voldoen wel aan de belangrijke kenmerken voor een beter leven, zoals:  • De stal heeft daglicht en een overdekte vrije uitloop

  • Er is strooisel om in te kunnen scharrelen

  • Er is stalverrijking ter verrijking van de leefomstandigheden

  • Dagelijks wordt er graan gestrooid


 

naar boven  • Hollands
  • Smaak
  • Kwaliteit
Vind recepten
Toon recept