Mediterrane kippenbouten uit de oven

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

15 minuten

Aantal ingrediënten:

10 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

• 1 kg. Boederijkip-kippenbouten
• 16 kleine aardappelen
• 2 tl. provençaalse kruiden
• 2 grote uien, grof gesneden
• 2 rode paprika’s, grof gesneden
• 2 groene paprika’s, grof gesneden
• 1 aubergine, in schijven gesneden
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• 150 ml. olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de Boerderijkip-kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden. Leg de groenten en de kippenbouten in een ovenschotel, voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet het vlees en de groenten met olijfolie. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven. Voeg vervolgens de aardappelen toe en draai de kippenbouten om. Zet de ovenschotel nog eens 10 tot 15 minuten in de oven.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Mediterrane kippenbouten uit de oven
Gekruide Boerderijkip-kippenbouten.
Bekijk recept >
Eigengemaakte cranberrysaus voor bij kip
Een beetje zoet en een beetje fris
Bekijk recept >
Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Back To Top